Blind typen cursus - oefening 7

sluit en begin met typen

I denne leksjonen om berøringsskriving lærer du å skrive med små fingrene. Avhengig av hvilket tastaturoppsett du har, kan det være litt enklere eller vanskeligere. Noen bærbare eller stasjonære tastaturer har 13 taster i øverste rad med ikke-numeriske taster, andre bare 12. Det avhenger av om tastaturet du bruker til å skrive har en stor eller en liten "Enter" -tast.

Du kan tro at siden det er så mange tastaturoppsett - minst 4 grunnleggende som finnes i AgileFingers-innstillinger, er det ikke noe poeng å lære bare en. Du tror kanskje at når du bytter tastatur, må du lære å skrive igjen uten å se på det. Slapp av, det er ikke sånn. Det er faktisk forskjeller i arrangementet av tastene for forskjellige tastaturer, men de forholder seg til flere tastaturtaster, og disse er sjelden brukte taster som "|", "\", "<" eller ">". Disse nyansene ser forskjellige ut for forskjellige språk, men ved å lære å skrive raskt fokuserer du på ett språk.

Jeg ser ikke noen kontraindikasjoner for å skrive innfødt på engelsk ved å bruke QWERTY-oppsettet og deretter bytte til fransk, der AZERTY-systemet er mest vanlig. Jeg ville ikke endre tastaturet i operativsystemet mitt for å bruke et annet tastaturoppsett. Det er klart det er viktig at tastaturspråket støtter diakritiske merker som er spesifikke for språket du skriver på tastaturet.

Det har ikke noe å si om tastaturlayoutet ditt er ett eller annet, eller du bruker forskjellige tastaturer vekselvis og du må bytte mellom forskjellige tastelayouter. Det er viktig å alltid klikke på tastene med riktige fingre. Det er bedre å se på tastaturet og klikke med en finger som er bestemt for det, enn å skrive uten å se på tastaturet, men gjøre det feil og gjøre mange feil.